Bors de peste moldovenesc |
Ingrediente:
- 1/2 kg peşte mic, proaspăt
- 2 capete de crap
- 2 cozi de crap
- 1 kg crap, ştiucă sau şalău
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 ardei gras
- 3 roşii
- oţet sau borş
- leuştean verde
- sare
Mod de preparare:
Se dau în clocot capetele de peşte, peştele mic şi cozile într-o oală cu 3-4 l apă rece, cu sare şi cu toate zarzavaturile tăiate în două. După 40 de min. se opreşte focul şi se scot o parte din legume, care se toacă.
Restul supei se pasează într-o strecurătoare, iar zeama se pune pe foc şi se mai adaugă apă. Se lasă la fiert câteva clocote, se acreşte, apoi se pun bucăţile de peşte de calitate şi legumele tocate. Se fierbe 5-10 minute, se potriveşte de sare şi se adaugă verdeaţa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu