Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Purcel umplut

Purcel umplut
Ingrediente:
  • un purcel de 10-12 kg
  • măruntaiele de la purcel
  • miez de nucă
  • ceapă
  • două ouă
  • condimentele
  • ciuperci
  • unt
  • untură
  • vin
  • boia


Mod de preparare:
Purcelul se pârleşte, se şterge cu un burete de sârmă, se opăreşte. Se curăţă şi în interior, se spală, se zvântă cu un prosop. Mărun­taiele se fierb, se lasă să se răcească şi se toacă mărunt.
Se taie ceapa, se căleşte în untură, se adaugă mărun­taiele şi ciupercile, tăiate feliuţe. Se înăbuşă, se adaugă miezul de nucă (zdrobit) şi condimentele.
Se lasă să se răcească, se amestecă cu ouăle, se umple purcelul, se coase, se unge cu boia, unt şi untură, se stropeşte cu vin şi se aşază într-o tavă potrivită. Se dă la cuptorul încins, la foc potrivit, două ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Reckama

<>