Rosii umplute cu carne de oaie |
Ingrediente:
- 12 roşii mari
- 200 g carne de oaie
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 4 linguri de orez fiert
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 30 g coriandru verde
- 1 ou bătut
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi roşiile, scoateţi interiorul cu coada unei linguri. Păstraţi pulpa pentru umplutură. Rumeniţi carnea şi ceapa în puţin unt.
Amestecaţi toate celelalte ingrediente într-un castron şi adăugaţi-le la carne. Puneţi sare şi piper.
Continuaţi să prăjiţi câteva minute, amestecând uşor din când în când. Apoi puneţi acest amestec în roşii, înlăturaţi partea superioară şi puneţi unt pe fiecare din acestea.
Puneţi-le în cuptor, într-o cratiţă cu puţin unt. Puneţi la loc partea superioară, ca un capac, după ce le-aţi umplut şi lăsaţi-le la copt, aproximativ o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu