Toba cu ienibahar si cuisoare |
Ingrediente:
- 500 g carne de porc (pulpă)
- 500 g carne de porc de la gât sau de la cap
- 1 ureche
- 2 rinichi
- 2 inimi
- 1 limbă
- ficat (opţional)
- 500 g şorici
- 200 g slănină afumată
- 1 lingură boabe de piper
- 3-4 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 4-5 boabe de ienibahar
- 4-5 cuişoare
- sare
Mod de preparare:
Intr-o oală cu apă, pui la fiert carnea şi şoriciul. Fierbi până se formează spumă, arunci apa şi speli bine carnea şi şoriciul. Pui din nou la fiert, adăugând şi condimentele (fără usturoi), într-o oală mare cu 3-3,5 I apă.
Fierbi la foc potrivit, fără capac. Laşi la fiert pâpă scade apa, rămânând doar cât să acopere carnea de 2 degete (aproximativ 1 oră). Scoţi fdile de dafin şi adaugi usturoiul zdrobit. După ce s-a răcit puţin, scoţi carnea şi o tai fâşii subţiri de 2-3 cm lăţime.
La fel tai şi şoriciul. Potriveşti gustul de sare. în forme de chec aşezi carnea amestecată şi torni zeamă, atât cât să acopere carnea. Adaugi şi slănina afumată, tăiată fâşii sau pătrate, pe care nu a trebuit s-o fierbi. Dai toba la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu