Musaca de vinete cu manzat |
Ingrediente:
- 6 vinete mari
- 500 g carne rasol de mânzat fiartă în supa si tocată
- 1 ceapă
- 3 roşii
- sare
- ulei
- 1 ou
- piper
- 1 cană cu supă
- 1 cană cu ulei
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt rasolul fiert, amestecaţi-l cu ceapa tocată şi căliţi amestecul cu 2 linguri de ulei. Săraţi şi piperaţi, lăsaţi să se răcească, adăugaţi oul şi omogenizaţi.
Pregătiţi vinetele: spălaţi-le, tăiaţi-le felii groase de 1-2 cm, acoperiţi-le cu sare şi aşezaţi-le pe un fund de lemn. Aşezaţi peste vinete alt fund de lemn, pe care puneţi o greutate mai mare.
Lăsaţi vinetele acoperite, cu greutatea pe ele, cel puţin 1 oră, să se scurgă bine, apoi le spălaţi, le căliţi în ulei, le aşezaţi într-o cratiţă şi le acoperiţi cu un strat de roşii felii, apoi cu umplutura de carne.
Incheiaţi cu un rând de vinete, turnaţi 1 cană cu supă sau apă caldă şi daţi forma la cuptor pentru 45 min. Serviţi musacaua caldă, cu pâine proaspătă, lângă vin roşu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu