Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Musaca de vinete cu manzat

Musaca de vinete cu manzat

Ingrediente:
  • 6 vinete mari
  • 500 g carne rasol de mânzat fiartă în supa si tocată
  • 1 ceapă
  • 3 roşii
  • sare
  • ulei
  • 1 ou
  • piper
  • 1 cană cu supă
  • 1 cană cu ulei


Mod de preparare:
Tocaţi mărunt rasolul fiert, amestecaţi-l cu ceapa tocată şi căliţi amestecul cu 2 linguri de ulei. Săraţi şi piperaţi, lăsaţi să se răcească, adăugaţi oul şi omogenizaţi.
Pregătiţi vinetele: spălaţi-le, tăiaţi-le felii groase de 1-2 cm, acoperiţi-le cu sare şi aşezaţi-le pe un fund de lemn. Aşezaţi peste vinete alt fund de lemn, pe care puneţi o greutate mai mare.
Lăsaţi vinetele acoperite, cu greutatea pe ele, cel puţin 1 oră, să se scurgă bine, apoi le spălaţi, le căliţi în ulei, le aşezaţi într-o cratiţă şi le acoperiţi cu un strat de roşii felii, apoi cu umplutura de carne.
Incheiaţi cu un rând de vinete, turnaţi 1 cană cu supă sau apă caldă şi daţi forma la cuptor pentru 45 min. Serviţi musacaua caldă, cu pâine proaspătă, lângă vin roşu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Reckama

<>