Friptura traditionala de iepure |
Pentru friptură:
- pulpe şi piept de iepure
- 1 pahar vin alb sau roşu
- condimente pentru friptură
- sare
- piper
- 150 ml ulei
- apă
Pentru salată:
- 1 ridiche neagră
- 1 morcov
- oţet
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Pregăteşti friptura aşa:
Speli şi tranşezi pulpele şi pieptul de iepure. Il aşezi în tavă împreună cu sare, piper, condimente şi 100 ml ulei. Acoperi cu apă, iar tava o înveleşti cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor.
Când începe să scadă apa, adaugi un pahar cu vin, mai picuri câţiva stropi de ulei şi dai din nou la cuptor până scade complet.
Pregăteşti salata aşa:
Faci salata din ridichea neagră tocată felii subţiri, cu felii de morcov, sare, puţin oţet şi puţin ulei.
Dacă doreşti, poţi adăuga fripturii usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu