Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Rata pe varza acra

Rata pe varza acra

Ingrediente:
  • o varză acră
  • o raţă
  • 100 g slănină afumată
  • boabe de piper
  • o frunză dafin


Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală raţa. Varza se desface foi şi se spală în câteva ape calde ca să iasă sarea.
Apoi se pun patru-cinci foi una peste alta, se fac rulou şi se ttie subţiri ca tăiţeii. Slănina se taie bucăţele şi se amestecă cu varza. Se fierbe în cratiţă cu zeamă de came sau apă, 40 de minute. Apoi se pune raţa, se acoperă cu varza şi se dă totul la cuptor, acoperite cu un capac.
Se pun boabe de piper şi foi de dafin. Când raţa s-a înmuiat, se scoate peste varză, să se rumenească. Varza trebuie bine scăzută. Când este gata se serveşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Reckama

<>