Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pate de caprior cu bacon si rozmarin

Pate de caprior cu bacon si rozmarin

Ingrediente pentru aluat:
  • 350 g făină
  • 1 ou
  • 100 g untură
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 praf de zahăr
  • 1/2 pahar de coniac
Ingrediente pentru umplutură:
  • 1 pulpa de căprior dezosată de 1 kg
  • 150 g bacon
  • 150 g slănină crudă
  • 1/2 cană de smântână proaspătă
  • sucul de la 1 lămâie
  • 50 g untură
  • 2 cepe
  • pătrunjel
  • rozmarin
  • cimbrişor
  • sare
  • piper
  • 1 praf de vin de Xeres
  • 1 gălbenuş
  • puţin lapte
  • 25 g migdale mărunţite
  • 15 g seminţe de coconar

Mod de preparare:
Preparaţi aluatul, turnând ingredientele menţionate pentru aluat în vârful unei grămăjoare de făină. Frământaţi rapid cu vârfurile degetelor şi lăsaţi să se liniştească timp de 3 ore la loc răcoros.
Intre timp, tocaţi iedul împreună cu slănina crudă şi baconul tăiat bucăţele, acriţi smântână cu un strop de suc de lămâie şi amestecaţi aceste ingrediente într-o salatieră, împreună cu untura.
Condimentaţi cu pătrunjelul tocat, rozmarinul şi cimbrişorul. Potriviţi de sare şi piper. Intindeţi aluatul cu făcăleţul în foaie subţire, apoi împărţiţi-1 în două discuri de acelaşi diametru cu forma, în care veţi coace pateul.
Puneţi primul disc în forma unsă cu unt şi înţepaţi aluatul cu o’furculiţă. Aprindeţi’ focul în cuptor, pentru că acesta trebuie să fte bine încins.
Turnaţi umplutura de carne în formă, acoperiţi cu al doilea disc de aluat, lipiţi bine marginile şi puneţi în cuptor, la foc potrivit, timp de circa 30 de minute.
Scoateţi pateul cald clin formă, într-o tavă rezistent la foc. Bateţi gălbenuşul cu câteva picături de lapte, ungeţi crusta cu acest amestec şi puneţi încă 6-7 minute la cuptor. Stropiţi apoi cu vinul de Xeres şi serviţi aburind.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Reckama

<>