Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept si ciocanele de pui cu sos jamaican

Piept si ciocanele de pui cu sos jamaican

Ingrediente:
  • 4 jumătăţi de piept de pui cu os, fără piele
  • 4 ciocănele, fără piele
  • 1/2 ceaşcă sos jamaican
  • 1 ceaşcă ceapă tăiată rondele subţiri
  • 1/4 ceaşcă zeamă de lămâie
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă piper măcinat
  • 3 căţei de usturoi tocaţi
  • 1/2 ceaşcă bere blondă
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingură hot sauce
Sos jamaican:
  • 1/2 ceaşcă boabe de coriandru şi piper de diverse culori, măcinate mare
  • 1 1/2 ceşti zahăr brun
  • 8 căţei de usturoi
  • 4-5 ardei iuţi mici, roşii
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 2 legături medii de ceapă verde
  • 1 linguriţă praf de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
  • sare
  • sos de soia


Mod de preparare:
Pregătiţi întâi sosul. Puneţi în blender toate ingredientele; turnaţi sos de soia, atât cât e necesar să umezească un pic ingredientele. Procesaţi cu viteză mare, până devine o pastă omogenă, destul de groasă.
Amestecaţi într-o pungă mare de plastic 1/4 ceaşcă sos jamaican cu ceapa, lămâia, sarea, piperul şi usturoiul. Puneţi înăuntru carnea şi închideţi punga. Agitaţi punga, să se ungă bine carnea, şi lăsaţi în frigider peste noapte.
Amestecaţi 1/4 ceaşcă sos jamaican cu berea, ketchupul şi hot sauce. Frigeţi carnea cca 20 minute, întorcând-o şi ungând-o frecvent cu sosul cu bere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Reckama